
1 kg högrev
2 gula lökar, skalade och klyftade
6 vitlöksklyftor, skalade och skivade
3 msk muscovadosocker eller farinsocker
1 dl ljus soja
4 dl vatten
1 1/2 dl rött vin
1 1/2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
2 morötter i tjocka skivor
250 g färsk brysselkål
150 g champinjoner, halverade
2 röda chilifrukter, urkärnade och tunt skivade
rapsolja till stekning
Putsa köttet och tärna i kuber. Bryn köttet i en järngryta på hög värme så att det får en fin yta.
Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med några minuter.
Häll över sockret och låt karamellisera i någon minut under ständig omrörning.
Häll i soja, vatten, vin, sesamolja och risvinäger. Låt det få ett uppkok och sänk sedan till låg värme.
Låt puttra under lock i minst 2 timmar. Lägg därefter i morötter, brysselkål, chaminjoner och chilin.
Koka i 10 minuter utan lock.
Servera med nykokt ris eller kokt potatis!