Mustig köttgryta

Kommentera

1.5kg nötkött 

smör
Olivolja
3dl vatten 
3dl rödvin 
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor 
8 soltorkade tomater torra
1 brudbukett med persilja, timjan samt rosmarin 
1/2 tärning köttbuljong 
6 svartpepparkorn
2tsk salt
2 chorizokorvar

Tillbehör
2dl puylinser
1msk olivolja 
1tsk salt
haricots verts
ugnsrostade grönsaker
potatismos

Bryn tärnat kött i smör och olivolja. Lägg över i en gryta. Häll i vatten och vin. Stek hackad lök och vitlök och bryn 5 minuter. Lägg över i grytan. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor. Tillsätt tomater, brudbukett, buljong, pepparkorn och salt. Låt grytan sjuda under lock ca 1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört.  Ta bort kryddbuketten. Blötlägg linserna i 30 minuter. Koka linserna i lättsaltat vatten 20 minuter.  Häll av. Skiva chorizon tunt och stek knaprigt.  När grytan är färdig lägg i chorizon. Servera med linser, haricots verts, grönsaker och potatismos.