1.5kg nötkött
smör
Olivolja
3dl vatten
3dl rödvin
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
8 soltorkade tomater torra
1 brudbukett med persilja, timjan samt rosmarin
1/2 tärning köttbuljong
6 svartpepparkorn
2tsk salt
2 chorizokorvar
Tillbehör
2dl puylinser
1msk olivolja
1tsk salt
haricots verts
ugnsrostade grönsaker
potatismos

Bryn tärnat kött i smör och olivolja. Lägg över i en gryta. Häll i vatten och vin. Stek hackad lök och vitlök och bryn 5 minuter. Lägg över i grytan. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor. Tillsätt tomater, brudbukett, buljong, pepparkorn och salt. Låt grytan sjuda under lock ca 1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört. Ta bort kryddbuketten. Blötlägg linserna i 30 minuter. Koka linserna i lättsaltat vatten 20 minuter. Häll av. Skiva chorizon tunt och stek knaprigt. När grytan är färdig lägg i chorizon. Servera med linser, haricots verts, grönsaker och potatismos.